06 4272 8479

Massagevormen bij massagetherapie

De effecten van massage
Een massage beïnvloedt je lichamelijk en geestelijk welbevinden. Door de knedingen en strijkingen van de spieren en het bindweefsel wordt de bloedsomloop bevorderd en gestimuleerd. De aan- en afvoer van stoffen op celniveau verloopt gemakkelijker en hormonale processen verlopen beter. Je merkt dit doordat de spanning in je lichaam afneemt en je spieren soepeler werken, kortom, je zit letterlijk weer beter in je vel.

Het is niet noodzakelijk om in één behandeling het hele lichaam te masseren. Via spier- en zenuwoverdracht werkt de massage namelijk tot in de diepste lagen van het lichaam door.

Klassieke massage is voornamelijk gericht op de spieren. De massagetechnieken zijn vooral strijkingen en knedingen. Klassieke massage laat spanning en ontspanning ervaren in het lichaam.

Energetische massage richt zich vooral op de energiebanen in het lichaam. Het vergroot de bewustwording van o.a. kou, warmte, pijn, ruimte, weerstand, stroming, tinteling, etc.

Energetische massage maakt bewust van energie die al dan niet stroomt en van mogelijke blokkades.

Verschillende drukpunten/zones op de voet corresponderen met zones op het lichaam. Door het masseren van de voeten en daarmee ook de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen, wordt het gehele lichaam aangeraakt.

Voetzonereflexmassage laat de balans/onbalans in het lichaam ervaren en de verbinding tussen hoofd en lichaam, tussen denken en voelen.

Holistic pulsing bestaat uit het zachtjes schudden/wiegen van het lichaam. Dit gebeurt op basis van het ritme waarin de vloeistoffen in het lichaam van nature bewegen.

Holistic pulsing kan, mede door het ontspannende karakter, inzicht geven in eventuele blokkades in het lichaam. Bij deze massagevorm kan de kleding aangehouden worden.

Bindweefselmassage bestaat uit het rollen van de huid. Er is een relatie tussen organen, huid en spierzones. De zones van het lichaam met de daarmee corresponderende organen en spieren worden gestimuleerd.

Bindweefselmassage is een uitnodiging om te ervaren wat er onderhuids speelt. Er kunnen dieperliggende blokkades ervaren worden.

Focussen is ruimte geven aan íets in het lichaam dat aandacht vraagt. Als er bij dat ‘iets’ stilgestaan wordt op een uitnodigende manier, kan het zich ontvouwen. Zo wordt duidelijk waar het echt om gaat.

Luisteren naar het lichaam leidt tot meer inzicht en lichamelijke ontspanning.

Meer weten of afspraak maken?

06 4272 8479